1177 kräkningar

Magsjuka och kräkningar – 1177

På 1177.se får du råd om hälsa och information om sjukdomar och vilka mottagningar du kan kontakta. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden.

Vid magsjuka behöver kroppen extra vätska, för att undvika vätskebrist och uttorkning. Läs om vad du kan göra själv och när och var du ska söka vård.

Magsjuka – diarré och kräkningar – 1177

kräkningar; diarré; ont i magen. Ibland kan du även få feber och ont i kroppen.

Magsjuka kommer ofta snabbt med kräkningar, diarréer och illamående. Trots att du kan må mycket dåligt brukar magsjuka sällan vara allvarlig. Det räcker oftast med att vila och att dricka mycket. Du blir ofta bättre inom ett till tre dygn.

Kräkningar hos barn över ett år – 1177

Vanligast är att barnet har fått en magsjuka. Barn kan också kräkas om de har en förkylning, hosta, lunginflammation, matallergi eller gastroesofageal reflux.

Kräkningar hos barn 0-1 år – 1177

Kräkningarna kan se olika ut beroende på orsaken. Barnet kan också ha andra symtom, till exempel kan hen ha feber, vara trött och inte orka leka.

Vinterkräksjuka – calicivirus – 1177

Du kräks mer än ett dygn utan att det avtar. Du är magsjuk och använder läkemedel mot hjärtsvikt, diabetes, högt blodtryck eller en annan allvarlig sjukdom. Du …

Magsjuka hos små barn – 1177

Kräkningar och diarréer är de vanligaste symtomen när barn har magsjuka. Sjukdomen är nästan alltid ofarlig och går över inom ett par dagar.

Vätskebrist och uttorkning – 1177

14 feb. 2020 — Behandling. Du ska dricka något på en gång om du har vätskebrist …

Vätskebrist och uttorkning uppstår när kroppen gör av med mer vätska än vad du tillför den.

Magsår – 1177

Symtom · Du har ont i mitten av magens översta del, den så kallade maggropen. · Du mår illa och kan kräkas. · Du har ont i perioder, du kan till exempel ha ont …

Magsår innebär att det har bildats sår i magsäckens eller tolvfingertarmens slemhinna. De flesta som har magsår får ont i magen, oftast i mitten av magens översta del. Magsår orsakas oftast av en bakterie, men även vissa läkemedel kan göra att du får magsår. De allra flesta blir bra med behandling.

Mage och tarm – 1177

Magsjuka och kräkningar. Vid magsjuka behöver kroppen extra vätska, för att undvika vätskebrist och uttorkning. Läs om vad du kan göra själv och när och var …

Turistdiarré – 1177

Symtom. Du får ett eller flera av följande symtom vid turistdiarré: diarré; ont i magen; illamående och kräkningar; feber. När och var ska jag söka vård?

Turistdiarré är ett samlingsnamn på besvär med lös mage som du kan få under resor. Det är större risk att få turistdiarré i länder med dålig vattenrening och dålig livsmedelshygien. Besvären går ofta över inom tre till fyra dagar.

Keywords: 1177 kräkningar