Nikotinabstinens 1177

Rökning och snusning – 1177

De flesta får abstinensbesvär. Kroppen är van vid att få en viss mängd nikotin om du snusar regelbundet. Därför kan du få så kallade abstinensbesvär om du …

När du röker eller snusar får du i dig ämnen som är skadliga för kroppen. Dessa ämnen gör till exempel att blodtrycket och pulsen ökar och att du får sämre kondition. De gör också att risken ökar för flera sjukdomar, som olika typer av cancer och diabetes typ 2. Det är lätt att bli beroende av att röka och snusa, men du som vill sluta kan få stöd och hjälp.

Hjälp att sluta snusa – 1177

När du röker är kroppen van vid att få en viss mängd nikotin. Om du slutar röka och kroppen inte längre får något nikotin kan du få så kallade abstinensbesvär.

Det finns många fördelar med att sluta snusa. Din hälsa och din ekonomi blir bättre och dessutom gör du dig fri från ett beroende. Det viktigaste för dig som planerar att sluta snusa är att du själv verkligen vill.

Hjälp att sluta röka – 1177

Om du röker är kroppen van vid att få en viss mängd nikotin. När du slutar röka och kroppen inte längre får något nikotin kan du få så kallade abstinensbesvär.

Det är aldrig för sent att sluta röka. Kroppen börjar återhämta sig nästan omedelbart när du gör ett rökstopp. Det viktigaste för dig som planerar att sluta röka, är att du själv verkligen vill.

Läkemedel mot rökning – 1177

Fostret utsätts för skadliga ämnen om du röker eller snusar när du är gravid. Det innebär risker för fostret och för graviditeten. Så fort du slutar med …

Läkemedel gör det lättare för de allra flesta att sluta röka. De vanligaste läkemedlen innehåller nikotin. Det finns även läkemedel utan nikotin, som du kan få utskrivet på recept.

Tobak och graviditet – 1177

När du röker eller snusar får du i dig ämnen som är skadliga för kroppen. Dessa ämnen gör till exempel att blodtrycket och pulsen ökar och att du får sämre …

Tobak och alkohol – 1177

Vanliga symtom vid nikotinabstinens · Nikotinsug – kom ihåg att nikotinsuget går över. · Slemhosta – det förekommer ofta slemhosta en tid efter rökstopp.

Här kan du läsa mer om alkohol och tobak. Du får tips på hur du kan ändra dina vanor och var du kan få hjälp om du behöver.

Nikotin och rökstopp – Riksförbundet – HjärtLung

Nikotin och rökstopp – HjärtLung

för 4 dagar sedan — Sök i din mobil eller prova övningarna på 1177. 10. Var stolt och belöna dig själv! Det kan ge en skön känsla att ha lyckats stå emot suget.

Att sluta röka är det bästa du kan göra för att minska risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdom eller lungsjukdom som KOL. 

Att sluta snusa – UMO

Nikotin är ett stimulerande, uppiggande och starkt beroendeframkallande ämne. Tobaksväxten innehåller nikotin och nikotin är det viktigaste ämnet som orsakar …

Har du bestämt dig för att sluta snusa? Bra! Det viktigaste för att lyckas är att du själv vill sluta.

Nikotin – THL

Substitutionen hjälper mot nikotinabstinens, medan man försöker bryta tobaksvanan. Man kan utgå från att de flesta … 1177 Vårdguiden www.1177.se

Tobaksberoende | Läkemedelsboken

Keywords: nikotinabstinens 1177